Luke tutkii pieniä hirvieläimiä

Talvikokouksen jälkeen Luken edustaja esitteli käynnistettyä tutkimusta. Tutkimuksen kohteena ovat valkohäntäpeurat ja metsäkauriit alueilla, joilla esiintyy myös susia. Yhdistyksen alueella on loukutettu urospeura, jolle on laitettu GPS-seurantalaite korvaan. Toisessa korvassa on tunnistemerkki. Tourunkulmalla on pannoitettu peuroja kyttäyskopista nukuttamalla. Myös pannoitetuilla peuroilla on korvamerkit.

Seurantalaitteilla seurataan peurojen liikkumista. Paikannustieto tulee tutkijoille muutaman tunnin välein. Panta voidaan pudottaa eläimen kaulasta etäohjatusti, jos eläimen hyvinvointi sitä edellyttää tai tutkimuksen päättyessä.

Nukutetuilla eläimillä on korvamerkissä nukutuspäivämäärä. Nukutusaineella on puolen vuoden varoaika lihan elintarvikekäyttöön. Metsästyskauden alkaessa varoaika on ohi. Pannat ja korvamerkit ovat nähtävissä kiikaroidessa, mutta näiden eläinten metsästämistä ei erityisesti kielletty. Saaliiksi mahdollisesti tulevien eläinten seurantalaitteiden ja tunnistemerkkien palautus Lukelle sovitaan erikseen.

Tähän tutkimukseen liittyen ei pannoiteta susia.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *